Facebook
WhatsApp
LinkedIn

België

Jeugdvoetbal ontvangt ondersteuning uit België van St. BELVOSUR

De Surinaamse Voetbal Bond (SVB)mocht op woensdag 13 maart 2024, twee complete jeugdvoetbalelftal tenues van Club Brugge ontvangen uit handen van de Ambassadeur van Suriname in België, Gilbêrt van Lierop en Marja Themen, voorzitter van stichting Belgen voor Suriname (BELVOSUR). 

De schenking van Club Brugge is een geste die een mogelijkheid toont van het verder uitdiepen van de samenwerking tussen de Surinaamse- en Belgische voetbal entiteiten. ‘Er zijn diverse mogelijkheden aanwezig in België om zowel op sociaal-, maatschappelijk-, als sportgebieden bijdragen te identificeren ten behoeve van de Surinaamse gemeenschap” zei de ambassadeur.

De voorzitter van de SVB, John Krishnadath, presenteerde een overzicht van de activiteiten die de bond momenteel uitvoert met betrekking tot jeugdvoetbal en gaf aan alle hulp van partners met dank te ontvangen met in achtneming van een verdere benadering van de regionale ontwikkeling waarin talentidentificatie en ontwikkeling als cruciale elementen worden beschouwd.

Krishnadath sprak zijn dank uit aan zowel de Ambassadeur als Club Brugge voor hun inspanning terwijl Ambassadeur van Lierop beloofde alles in het werk te stellen om de samenwerking met donateurs, clubs en de Belgische Voetbal Bond verder gestalte te geven.