Facebook
WhatsApp
LinkedIn

België

Suriname voor het eerst belicht in Diplomatic World Magazine

De Republiek Suriname is voor het eerst, in de 22 jaar van het bestaan van het tijdschrift, belicht in Diplomatic World Magazine. Diplomatic World is een internationaal tijdschrift dat elk kwartaal – digitaal en in print – wordt uitgegeven en de werelden van politiek, diplomatie, bedrijfsleven, financiën, gezondheid, kunst en cultuur met elkaar verbindt. Het vormt een exclusieve interface tussen besluitvormers in economische, politieke en diplomatieke kringen.

Dit tijdschrift wordt verspreid onder 20.000 lezers op hoog niveau, waaronder ambassadeurs, staatshoofden, vertegenwoordigers van EU-instellingen en directeuren van toonaangevende multinationale bedrijven, denktanks en advocatenkantoren waardoor deze enorme en gevarieerde gemeenschap diepgaand en trendsettend inzicht krijgt in de nieuwste diplomatieke, internationale en Europese ontwikkelingen en tendensen.

In een vier pagina tellend artikel in de 2022 wintereditie 69 legt ambassadeur Gilbêrt van Lierop van de ambassade van Suriname in België de focus op Suriname als meest beboste land ter wereld die vooroploopt in de strijd tegen klimaatverandering. “Suriname is relatief onbekend in de wereld. Vele mensen die deze magazine ontvangen hebben misschien wel over Suriname gehoord maar men weet niet welke toeristische mogelijkheden Suriname biedt en welke rol Suriname heeft als een land met 15 miljoen hectare tropisch regenwoud”, benadrukte de ambassadeur.

Een van de foto’s die door het tijdschrift gekozen is, is afkomstig van de Surinaamse fotograaf Harvey Lisse. Het artikel kan gevonden worden op de website van Diplomatic World (diplomatic-world.com).